diumenge

7.- Museus (4) Terra XIX Centre d'Interpretació del Romantiscisme

A la Masia d'en Cabanyes es troba el Centre d'Interpretació del Romanticisme Terra XIX, gestionat pel Consell Comarcal del Garraf. Es tracta d'un passeig atemporal per la història del romanticisme del segle XIX amb pel·lícules, vídeos, escenografies, objectes i el llegat d'una família benestant de l'època. Tot això envoltat d'un entorn natural amb jardí romàntic, bosc i zona de picnic.

Situada a les afores del terme, abans del s. XIX anomenada masia d'en Parellada. Els Cabanyes la van adquirir als Parellada l'any 1790 i al 1798 van fer construir la gran casa d'estil neoclàssic. Hi va morir el poeta Manuel de Cabanyes. Actualment pertany a l'Ajuntament i és un espai on es fan actes culturals i lúdics.


nº1 revers nº1

Nº1 Punt de llibre editat per l’Ajuntament i el Consell Comarcal del Garraf en motiu de la cessió de la Masia d’en Cabanyes de l’Ajuntament al Consell Comarcal del Garraf.

nº2 revers nº2 nº3 revers nº3

Nº2 i nº3 Dos punts de llibre editat an motiu del record de l’acte de signatura del conveni de cessió d’ús de la Masia d’en Cabanyes, 15 setembre de 1998.

nº4

Nº4 Punt de llibre del projecte i primer pedra del Centre d'Interpretació, 12 novembre de 1999.

nº5 revers nº5

Nº5 Punt de llibre de la col·lecció de quatre, que va editar l’empresa Tessel·la Serveis Culturals de Vilanova.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada